فیکسینگ

حتی بهترین تجهیزات صنعتی نیز برای اینکه عملکرد بهینه ای داشته باشند، باید به درستی در محل نصب شده و فیکس شوند، جالب است بدانید که به نظر می رسد فیکسینگ تجهیزات , نصب ماشین آلات همیشه در بدترین زمان ممکن خراب می شوند. بر این اساس یکی از چالش های اساسی پیش روی صاحبان صنعت، نصب و مهار صحیح تجهیزات صنعتی و اطمینان از عملکرد بهینه در حین کار می باشد چرا که حتی بهترین تجهیزات و ماشین آلات نیز در طول زمان به دلیل بارگذاری و باربرداری های متنوع و مکرر دچار خستگی در مقاطع شده، کنترل و انتقال بار مختل و در نهایت با کاهش راندمان مواجه خواهند شد، حال در این مقاله سعی داریم برای کنترل این موضوع راهکار مهندسی ارائه نماییم …

فیکسینگ چیست ؟

فیکسینگ در واقع به معنی مهار کردن، تثبیت کردن و یا محکم کردن بوده و این اصطلاح در موارد بسیاری کاربرد دارد؛ اما در اینجا می کوشیم تا در مورد فیکسینگ تجهیزات صنعتی روی سطوح صحبت کنیم، فیکسینگ شامل مجموعه عملیاتی است که تجهیزات صنعتی همچون ربات ها، سانتریفیوژها، توربین ها، ماشین های لیزر و تراش، تجهیزات انتقال قدرت، تسمه ها و نوارهای نقاله، دیگ ها و مشعل ها، دستگاه های پرس سنگین و انواع ماشین آلات و تجهیزات نیمه سنگین و سنگین در محل خود روی سطح و در ارتباط با سایر تجهیزات و ماشین آلات در خط های تولید و فرآوری به درستی قرار گرفته و بهترین بهره وری را ارائه نمایند.
به طور کلی نمیتوان از تجهیزاتی که بیش از ۱۵ سال از عمر نصب آنها گذشته انتظار داشت که به خوبی یک تجهیز جدید که اخیراً در محل فیکسینگ شده بازدهی داشته باشد، حتی اگر این تجهیزات در شرایط عالی نگهداری و به صورت دوره ای بازبینی شده باشند. در بیشتر موارد، تعمیر و اصلاح فیکسینگ در واقع بهترین گزینه ها هستند، این مزیت تنها به دلیل صرفه جویی ریالی هزینه های تعمیر نسبت به تعویض و جایگزینی نیست، بلکه مدیریت زمان و خارج نشدن از خط تولید و دیگر پارامتر های مهندسی ارزش در اینجا تعیین کننده خواهند بود.

یکی از راهکارهای عملیاتی فیکسینگ، نصب و استقرار تجهیزات روی بیس می باشد که بیس معمولاً بتنی بوده و با توجه به میزان و نوع بارگذاری بیس بتنی طراحی و اجرا می گردد؛ در برخی موارد پیش از اجرای بیس بتنی نقاط اتصال بتن با تجهیز مشخص شده و مهار های فولادی در نقاط اتصال در نظر گرفته می شوند، اما در برخی موارد خاص و همچنین در موارد تعمیرات و اورهال امکان تعبیه کردن نقاط اتصال وجود نخواهد داشت که این موضوع می تواند چالش برانگیز باشد، اما راهکار مهندسی در مواجه با این چالش چیست؟

در مواردی که امکان تعبیه نقاط اتصال از پیش ممکن نیست، می توان به سراغ اجرای عملیات کاشت میلگرد در بتن رفت، در این روش بیس بتنی موجود بوده و می بایست نقاط اتصال جدیدی روی بتن ایجاد کرد. پس از مشخص شدن نقاط اتصال بر اساس نقشه ها و دیتایل تجهیزات، بتن تا عمق مورد نظر سوراخکاری شده و چسب کاشت میلگرد ایرانی داخل حفره بتنی تزریق شده و در نهایت با جایگذاری بولت فولادی نقطه اتصال برقرار شده و مکانیزم انتقال بار از تجهییز به بتن شکل می گیرد. نکته حایز اهمیت در اجرای این عملیات اینست که با توجه به میزان بارگذاری، نقاط اتصال توسط کارشناسان گروه تخصصی هیلتی ایران مدلسازی شده و اطلاعاتی از قبیل قطر مفتول، عمق کاشت، نوع چسب، سیستم سوراخکاری و سایز جزییات حاصل می گردد.

نصب تجهیزات صنعتی

نصب تجهیزات صنعتی عملیاتی است که طی آن تجهیزات و ماشین آلات در محل دقیق طبق نقشه ها و دیتایل اجرایی قرار گرفته تا پروسه تجهیز کامل شده و امکان بهره برداری از تجهیزات صنعتی فراهم گردد، حال باید بدانیم که صرفا نصب تجهیزات صنعتی در محل خود کفایت می کند و یا اینکه باید تدابیری دیده شود تا در صورت اعمال نیروهای پیش بینی نشده حاصل از عملکرد غیر دقیق، تجهیزات نسبت به محل اولیه خود جابجایی نداشته باشند، پر واضح است که تعمیر تجهیزات صنعتی ارزان تر از خرید و جایگزینی تجهیز جدید است، اما موضوع مهم‌تر صرفه ‌جویی در زمان تعویض یا تعمیر است.
نصب تجهیزات صنعتی در حالت کلی موضوعی چالش برانگیز نبوده و گاهاً مشاهده می گردد که حتی بدون نصب صحیح و فیکسینگ نیز تجهیزات روشن شده و شروع به کار می کنند که البته این موضوع می تواند منجر به بروز خساراتی در سیستم گردد، چرا که ممکن است در حالت ایده آل تجهیزات به صورت خود ایستا و بدون فیکسینگ کار کنند، اما در صورت بروز کوچکترین اختلال در کل سیستم، تجهیزات در محل خود دچار لغزش شده و علاوه بر کاهش بازدهی می تواند بر روند کلی خط تجهیزاتی تاثیرگذار باشد، بنابراین تجهیزات می بایستی به صورت صحیح در محل خود نصب شده و فیکسینگ گردند.

طراحی مدل فیکسینگ

عموما در بحث طراحی فیکسینگ در کشور، تجهیزات و ماشین آلات در قالب یک باکس مکعبی روی سطح افقی دیده شده و به عنوان اجزای غیر سازه ای در نظر گرفته می شوند و در بهترین حالت به فونداسیون تحتانی و یا دیوارها فیکس و محکم می شوند، در صورتی که مدل سه بعدی با جزییات کامل تجهیزات و همچنین طرح دینامیکی باید مد نظر قرار گیرد، چرا که ماشین آلات و تجهیزات روشن دارای بارگذاری های اختصاصی بوده و بلافاصله پس از اعمال بارهای ترکیبی همچون زلزله دستگاه در محل خود بر محور اضلاع یا کنج ها لرزیده و امکان واژگونی خواهد داشت.
برای ارائه طراحی فیکسینگ ابتدا باید وزن دستگاه و میزان بار وارده ناشی از عملکرد بررسی شده و با ظرفیت باربری محل نصب کنترل گردند، سپس باید سایر نیروهای وارده بر مقطع ناشی از سایر تجهیزات و یا انجام عملیات بر روی مواد و قطعات مدلسازی شده و نهایتا مدل ترکیب بار در حالت بحرانی استخراج گردد، پس از حصول مدل ترکیب بار باید در نظر گرفت که تمامی بار وارده قرار است از طریق تجهیزات فیکسینگ به فونداسیون تجهیزات منتقل شود.

یکی از راهکارهای عمومی مهندسی مورد استفاده در تجهیزاتی که دارای گشتاور ناشی از چرخش فن ها و موتورها هستند، استفاده از اتصالات فنری در فیکسینگ می باشد، تجهیزات فنری عموماً در محل بیس پلیت تجهیزات قرار گرفته و می تواند در زمان زلزله به شدت عملکرد مفیدی ارائه نموده و در حفظ استحکام دستگاه و جلوگیری از بروز آسیب به بولت های نگهدارنده، رزوه های مهره ها نقش مهمی بر عهده گرفته و نتیجتا از واژگونی و خروج از مرکزیت دستگاه ها جلوگیری به عمل آورد.

فیکسینگ تجهیزات صنعتی

فیکسینگ تجهیزات صنعتی دقیقا موضوعی است که در اینجا مورد بحث است، فرض کنید ماشین آلاتی خریداری شده و توسط شرکت تامین کننده در محل کار نصب و راه اندازی گردیده اند، حالا پس از گذشت چند سال و به دلیل تعمیرات، اورهال، تغییرات و یا توسعه قرار است که تجهیزات صنعتی قبلی از محل خود باز شده و در محل دیگری قرار بگیرند، حال دسترسی به شرکت تامین کننده اولیه به هر دلیل مقدور نیست، چه باید کرد ؟
کاشت بولت در فونداسیون و یا دیوارهای بتنی کنار تجهیزات گزینه ای بسیار کارآمد بوده و می تواند تا حد زیادی از وقوع خسارات و تحمیل هزینه های ناشی از جابجایی دستگاه جلوگیری نماید، حال مسئله اینجاست که از چه بولتی با چه دیتیل اجرایی با کدام جزییات باید استفاده کرد، در پاسخ به این سوال باید گفت که تمام این جزییات می بایست توسط کارشناس فیکسینگ بررسی شده و یک طرح فیکسینگ ارائه گردد، که برای این مهم می توانید با کارشناسان گروه تخصصی هیلتیران در ارتباط باشید.

فیکسینگ تجهیزات صنعتی با هیلتی

شرکت هیلتی ایران با تولید کنندگان عمده ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در سراسر دنیا وارد مذاکره شده و تجهیزات نصب و فیکسینگ اصولی را در اختیار این تولید کنندگان قرار می دهد تا به همراه ماشین آلات به دست مشتری نهایی برسد، حال اگر شما تجهیزاتی به صورت فابریک از شرکت های تولید کننده ماشین آلات صاحب نام خارج از کشور خریداری نمایید، قطعا در تجهیزات بسته بندی شده همراه اصل کالا با تصویر زیر روبرو خواهید شد.

این تصویر نشان دهنده ی انکرهایی است که با توجه به ظرفیت باربری تجهیزات شما توسط شرکت هیلتی به شرکت تولید کننده برای نصب و فیکسینگ تجهیزات صنعتی توصیه شده و در اختیار آن ها قرار گرفته است، حال اگر در هر مرحله ای از نصب اولیه و یا نصب مجدد نیاز باشد تا از این انکرها استفاده کنید و یا انکر های جدیدی تهیه کنید می توانید با کارشناسان هیلتیران در ارتباط باشید تا ابتدا وضعیت فونداسیون و تجهیزات به صورت دقیق بررسی و سپس انکرهای مورد نیاز را تامین کرده و توسط تیم اجرایی گروه تخصصی هیلتیران در محل اجرا شوند.

گروه تخصصی هیلتیران شریک قابل اعتماد شما برای اصلاح فونداسیون واحدهای صنعتی جهت بهبود ظرفیت باربری و نصب صحیح و فیکسینگ ماشین آلات بوده و صرف نظر از اینکه شامل احداث سکوهای جدید و یا بهسازی فونداسیون های موجود باشد، ما به شما پشتیبانی جامع و تخصصی ارائه می نماییم. علاوه بر این موضوع، مشتریان هیلتی ایران از طیف وسیعی از صنایع مستقر در سراسر کشور بوده و این بدان معناست که هر چقدر هم که نصب شما منحصر به فرد و یا چالش برانگیز باشد، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که قبلاً وضعیت مشابهی را تجربه کرده و راهکار هوشمندانه و اقتصادی را به صاحبان صنعت ارائه نموده باشیم.

ایمنی فیکسینگ

ایمنی فیکسینگ تجهیزات بسیار مهم است و کارشناسان این حوزه به خوبی می دانند که چگونه تجهیزات را با رعایت کامل مسایل ایمنی در محل مورد نظر فیکس کنند؛ قبل از نصب و شروع به کار تجهیزات صنعتی باید یک طرح ایمنی فیکسینگ ایجاد نموده تا اطمینان حاصل شود که تمامی الزامات OSHA (سازمان ایمنی و بهداشت شغلی) و مقررات شرکت تولید کننده تجهیزات رعایت می شوند.

ایمنی فیکسینگ به دو دسته عمده تقسیم شده که میتوان از آنها با عنوان موارد ایمنی مربوط به افراد و موارد ایمنی مربوط به تجهیزات یاد کرد؛ به عنوان مثال در صورت بروز حریق در کابل های یک تجهیز که از قسمت تحتانی و در مجاورت تجهیزات فیکسینگ به دستگاه وارد شده، اپراتور دستگاه تا چه حد می تواند بدون اینکه صدمه جانی ببیند حریق را کنترل کرده و فیکسینگ تجهیزات را حفظ نماید. در این مثال احتمال موفقیت اپراتور در حریق یک ضریب مهم در ایمنی فیکسینگ می باشد که البته موارد کامل باید با توجه به نوع تجهیزات، موقعیت نصب، ساختار فیکسینگ و . . . بررسی شده و با توجه به الزامات طرح ایمنی فیکسینگ توسط کارشناس تهیه گردد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن