بولارد

بولارد ستون کوتاهیست که برای ایجاد یک محیط محافظت شده و یا جداسازی محیط به کار گرفته می شود و عمدتاً به عنوان یک راهنمای بصری نصب و با مشخص کردن مرزها، جریان ترافیک ماشین آلات و عابرین را هدایت و مرزها را مشخص می کند. بولارد به‌ عنوان یکی از عناصر معماری، در اشکال و سبک‌ های بسیار متنوعی تولید شده و ممکن است جنبه تزئینی نیز داشته باشد. بلاردها همچنین می توانند برای جلوگیری فیزیکی از ورود وسایل نقلیه و یا محافظت از تجهیزات در محیط های صنعتی نصب شده و بسته به عملکرد مورد نیاز انواع مختلفی دارند.

 

بولارد یا تیرک مهاری چیست ؟

اصطلاح بولارد برای اولین بار در فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد در سال 1844 ظاهر شد و المانی را توصیف می کرد که به عنوان مهار در زمان پهلوگیری کشتی های دریایی استفاده می شد، ریشه این مفهوم نامشخص است اما به احتمال زیاد از کلمه “Bole” به معنای تنه درخت گرفته شده است. با گذشت زمان، این اصطلاح به المان هایی که برای راهنمایی تردد عابران پیاده و وسایل نقلیه استفاده می شود، گسترش یافت.

اگرچه اصطلاح بولارد تنها دویست سال قدمت دارد، اما این مفهوم هزاران سال است که وجود دارد، برخی از قدیمی ‌ترین نمونه‌ های باقی‌ مانده مربوط به دوران امپراتوری روم است؛ جایی که ستون‌ های سنگی کنده‌ کاری شده به عنوان تیرک مهاری در جلوی ساختمان‌ ها و ورودی پلکان نصب و همچنین به ‌عنوان حریم راه در کناره‌ جاده‌ ها استفاده می ‌شدند.

بولارد چیست؟

 

تاریخچه بولارد

تاریخچه بولارد امروزی به قرون هفدهم و هجدهم برمی گردد، زمانی که استفاده از لوله ‌های توپ های جنگی از کار افتاده با دفن نیمی از آنها در زمین معمول شد، این لوله های توپ در اسکله ها برای پهلو گیری شناورها مورد استفاده قرار می گرفتند و در بافت شهر نیز برای هدایت ترافیک مناسب بودند، هنگامی که لوله توپ با پوزه یا خروجی رو به بالا دفن می شد، اغلب یک گلوله توپ خیلی بزرگ در قسمت بالای لوله قرار می گرفت تا لوله عمودی توپ را در برابر ورود آب باران و زباله مسدود نموده و یک قسمت فوقانی گرد و متمایز ایجاد کند. جالب است بدانید شکل ظاهری بولاردهای امروزی تاثیر گرفته از همان توپها و لوله هاست.

در اوایل دهه 1800 میلادی، ساکنان آمستردام اولین پذیرای این صنعت بودند، زیرا خیابان‌ های باریک آن‌ ها حاشیه یا حیاط نداشته و ساکنین برای جلوگیری از آسیب های ناشی از افزایش تردد کالسکه ها، ستون های چدنی تزئینی را در جلوی منازل و محل کار خود نصب نمودند، اما از آنجایی که وسایل نقلیه امروزی سنگین‌ تر و نیرومند تر از کالسکه‌ های آن زمان هستند، طراحی و نصب بلارد ها نیز به روز شده و با شرایط امروز سازگار شده اند.

انواع بولارد

انواع بولارد ها با توجه به محل نصب به سه دسته کلی ترافیکی، صنعتی و اسکله، با توجه به نوع نصب به چهار دسته ثابت، اتوماتیک، دستی و قابل حمل و در نهایت با توجه به کاربری به سه دسته تزیینی، روشنایی و کنترلی تقسیم بندی می گردند. انواع بولارد ها امروز به یکی از اجزای طراحی مدرن تبدیل شده و طراحان و معماران از آن ها برای مدیریت ترافیک شهری و بهبود چشم انداز استفاده می کنند.

برخی از بولاردها امروز به تکنولوژی روز و یا حتی اینترنت اشیا مجهز شده که برای مثال می توان به بلارد هایی اشاره کرد با بهره گیری از انرژی خورشیدی می توانند در تامین نور و روشنایی محیط موثر باشند و یا بولاردهایی که به حسگرهای حرکتی مجهز شده و می توانند نسبت به عبور عابرین پیاده و یا خودرو و ماشین آلات عکس العمل نشان دهند.

بولارد ترافیکی

بولارد ترافیکی یا استوانه ترافیکی برای هدایت جریان ترافیک به سمت مناطق موردنظر مورد استفاده قرار گرفته و در عین ایجاد محدودیت در تردد ماشین آلات و خودروها، امکان دسترسی عابران پیاده را فراهم می کند. بولاردهای ترافیکی با ایجاد خط های محدود کننده در حریم جاده، مسیر تردد اتومبیل ها را هدایت نموده و همچنین از دسترسی به مناطق کنترل شده همچون مسیرهای مخصوص دوچرخه سواری جلوگیری می کنند.

استوانه ترافیکی

بولارد ترافیکی یا همان استوانه ترافیکی در مسیرها و جاده های بدون حریم، می تواند به عنوان یک المان ترافیکی برای جلوگیری از خروج وسایل نقلیه از حریم جاده مورد استفاده قرار گیرد، گاهی اوقات نیز از این المان ها به عنوان مکمل سایر روش ‌های کنترلی ترافیک، همچون محل نصب سرعت گیرها یا محدود کننده های ورود در مسیرهای یک طرفه استفاده می‌ شود.

کله قندی یا راهبند ستونی

کله قندی در واقع نوعی بولارد عابر پیاده می باشد که جهت نمایش و حفظ حریم عابر پیاده و همچنین حریم پروژه های ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد؛ کله قندی ها معمولاً از جنس پلاستیک انعطاف‌ پذیر با رنگ روشن بوده و با نوارهای حلقه ای شبرنگ از سایز المان های ترافیکی متمایز شده شده ‌و روی پایه‌ های پلاستیکی قابل نصب قرار می گیرند. کله قندی ها معمولا با فاصله مشخص در کنار هم قرار گرفته تا یک دیوار یا سکوی بصری ممتد برای جریان ترافیک ایجاد کنند.

کله قندی

در بسیاری از معابر و مناظر، کله قندی یا راهبند ستونی برای ایجاد مناطق متمایز و مشخص نمودن حریم عابر پیاده استفاده شده و همچنین می توانند محیط یک فضای مسکونی یا ساختمان را ترسیم نماید. از کله قندی ها همچنین می توان در اطراف زمین بازی یا فضاهای تفریحی استفاده و به کمک آن ها از ورود وسایل نقلیه به داخل محوطه اختصاصی جلوگیری نمود. هنگامی که بولاردهای عابر پیاده یا کله قندی ها به زنجیر متصل می شوند، قطعا نمی توانند مانع عبور تمام عابرین پیاده شوند، اما می توانند عابرین را تشویق کنند تا در مسیرهای مشخص شده حرکت کرده و از حریم راه خارج نشوند.

بولارد فرودگاه

بولارد فرودگاه بسیار پر کاربرد می باشد، تا جایی اگر توجه کرده باشید از لحظه پارک خودرو در پارکینگ یا محوطه فرودگاه تا زمان حمل چمدان در مسیر، صف های دسترسی به الزامات پرواز، بسته بندی و تحویل بار، عبور از گیت ها و در نهایت تا لحظه سوار شدن به هواپیما در واقع این بلاردها هستن که راه را برای شما مشخص می کنند، اما این تمام ماجرا نیست!

یک فرودگاه معمولی که دارای ترافیک سنگین خودروهای فنی، خودروهای خدماتی، خودروهای امنیتی و محافظتی و همچنین حجم بالایی از حریم های ممنوعه می باشد، به بولارد های ثابت، تاشو و یا قابل جابجایی نیاز دارد تا بتواند از تردد خودروها و ماشین آلات در مناطق ممنوعه همچون آشیانه پرنده ها و دیگر اماکن حساس محافظت نموده و جریان عبور و مرور را به بهترین شکل ممکن کنترل و مدیریت نماید.

بولارد فرودگاه

 

بولارد اسکله

بولارد اسکله، که به عنوان بولارد دریایی نیز شناخته می شوند، بخش جدایی ناپذیر از سیستم پهلو گیری شناور ها در اسکله هستند که برای ایمن سازی خطوط پهلو گیری استفاده شده و به عنوان نقطه مهار لنگر شناور به اسکله عمل نموده و از دور شدن کشتی ها و شناورها ناشی از عوامل محیطی مانند جزر و مد، جریان آب و باد جلوگیری می نماید.

بولارد اسکله نسبت به سایر بولاردها وظیفه مهم تری برعهده داشته، روی اسکله قرار گرفته و با استفاده طناب هایی با ضخامت بالا شناورهای پهلو گرفته را مهار می کند. بولارد اسکله دارای قابلیت تحمل نیروهای کششی بسیار بالایی بوده و باید قادر باشد تا در زمان اعمال نیروهای بحرانی همچون طغیان جریان آب از جدا شدن شناور جلوگیری کرده و آنرا مهار نماید. برای مدلسازی نیروهای قابل تحمل توسط بولارد اسکله و همچنین بررسی راهکارهای افزایش مقاومت بولارد می توانید با کارشناسان گروه تخصصی هیلتی ایران در ارتباط باشید.

بولارد اسکله

بولارد اسکله با توجه به قابلیت تحمل نیروهای بالای کششی عمدتا از جنس فولاد در رده های مقاومتی بالا ساخته شده و روی سکوها یا پاشنه های بتنی قرار گرفته و محکم می شوند. این اجزا با استفاده از انکرهای مهاری به سکوی بتنی متصل شده و نیروهای کششی ناشی از اتصال شناور را به بتن منتقل می نمایند، حال اگر اتصال بولارد به بتن به درستی برقرار گردد سبب می شود تا طول عمر بولارد و انکرها به علت انتقال صحیح تنش افزایش پیدا کرده و ضریب خطر شکست انکر و یا شکست بولارد کاهش پیدا کند.

نصب بولارد

نصب بولارد همواره موضوع چالش برانگیری بوده، چرا که با توجه به نوع و کاربری، بولارد ممکن است ثابت، اتوماتیک، دستی و یا قابل حمل باشد که بر این اساس انتخاب روش صحیح نصب بولارد متفاوت است، در مورد بولاردهای دستی و قابل حمل عمدتا پایه های ثابتی در زمان اجرای کف سازی و یا محوطه سازی در نظر گرفته شده و در زمین ثابت می شوند، سپس المان عمودی و یا ستون بولارد در صورت نیاز به این پایه ها متصل شده و در صورت لزوم مجدداً برداشته خواهند شد.در مورد بولاردهای اتوماتیک نیز که بیشترین مصرف را در حوزه صنعتی و نظامی دارند بدین صورت می باشد که بولارد یا راهبند با زوایای خاص در عمق زمین کارگذاشته و مدفون می گردند، سپس در زمان نیاز موتورهای متصل به این المان فعال شده و با تغییر زاویه سبب می شوند که بولاردها سر از زمین بیرون آورده و وظیفه اصلی خود یعنی راهبندی را به انجام برسانند.

و اما نصب بولاردهای ثابت بدین صورت می باشد که می بایست این المان عمودی به گونه ای به زمین یا بستر محکم شوند تا بتوانند به درستی عمل کرده و قابلیت تحمل بارهای وارده را داشته باشند، حال اگر بستر زیرین آسفالتی باشد عمدتا نصب بولارد توسط پیچ و رول پلاک های قوی  و یا پیچ های فلزی با گام های بلند انجام می شود تا استحکام بیشتری در لایه های آسفالتی داشته باشند، اما اگر هدف از نصب بولارد تحمل نیروهای فشاری و کششی زیاد باشد (همچون بولارد اسکله) عمدتا بستر لازم برای نصب روسازی بتنی و یا سکوهای بتنی بوده و در این موارد کار دشوارتر خواهد بود؛ در حالت کلی برای نصب هر المانی در بتن باید به روش کاشت بولت عمل نمود !!

* کاشت بولت چیست؟ *

نصب بولارد با هیلتی

نصب بولارد همچون سایر عملیات اجرایی در پروژه های شهری و پروژه های صنعتی نیاز به دانش و مهارت کافی داشته که شرکت هیلتی برای این جریان نیز راهکارهای هوشمندانه ای ارائه نموده، فرض کنید در طرح توسعه یک اسکله تجاری نیاز است یک بولارد دریایی روی سکوی بتنی نصب شده و قادر باشد تا بیش از 100 تن نیروی کششی را تحمل نماید! حال در گام نخست می بایست میزان بار وارده و شرایط بتن بستر به صورت کامل بررسی شده و با استفاده از نرم افزار هیلتی مدلسازی شده تا بهترین راهکار برای انتقال بار طراحی و ارایه گردد، در گام بعدی می بایست طرح مدل شده با دقت کامل و با مهارت تیم های اجرایی پیاده شده و اجرایی گردد تا مکانیزم انتقال بار از بولارد به بستر به درستی صورت گیرد و تنش های وارده به درستی منتقل شده و مانع از بروز نقاط تمرکز تنش و شکست شود، نکته مثبت اینجاست که گروه تخصصی هیلتیران با در اختیار داشتن دانش فنی، ماشین آلات و ابزار پیشرفته و همچنین تیم های اجرایی مجرب در تمام این فرآیند همچون شریکی قابل اعتماد در کنار شماست.

نصب بولارد با هیلتی یا همان چسب کاشت میلگرد کاربردهای متنوع دیگری نیز دارد؛ یکی از چالش های اساسی تردد ماشین آلات سنگین در محیط های صنعتی است که می تواند برای تجهیزات و ابزار آلات ثابت مخاطراتی داشته باشند، برای این منظور بولاردهای ثابت با باربری های متنوع در محیط های صنعتی و کارگاه های بزرگ با استفاده از راهکارهای هیلتی نصب شده تا علاوه بر مشخص نمودن مسیرها و ایجاد محدودیت هایی در دسترسی، بتوانند از تجهیزات و ابزار آلات ثابت محافظت نموده و در صورت بروز بارهای دینامیک و یا بارهای شوک همچون برخورد ماشین آلات با بولارد، مقاومت لازم را از خود نشان داده و به درستی کار کنند.

قیمت نصب بولارد

قیمت نصب بولارد متفاوت از سایر پارامترها در اجرای پروژه های راهسازی، پروژه های صنعتی و پروژه های بندرگاهی بوده و عمدتا به سه دسته کلی تقسیم می شوند؛ دسته اول که اتفاقا بخش قابل توجهی از این موضوع را هم به خود اختصاص می دهند شامل نصب بولارد در روسازی های آسفالتی و بولاردهای ترافیکی بوده که هزینه زیادی را به نسبت هزینه تامین و حمل بلارد به خود اختصاص نمی دهند و جزو هزینه های اجرایی پروژه قلمداد شده و نیاز به تعریف ردیف جداگانه ای جهت تامین مالی نخواهند داشت.

قیمت نصب بولارد

و اما قیمت نصب بلارد در دسته دوم که شامل بولاردهای اتوماتیک می باشد به علت استفاده از تجهیزات موتوری خاص، حسگرهای حرارتی، مکانیزم نصب و جزییات اجرایی و همچنین موقعیت نصب این بولاردها در اماکن صنعتی و نظامی و حصول اطمینان از دقت بالا و عملکرد 100 درصد صحیح و بدون ریسک معمولا بسیار زیاد بوده و نسبت به نصب کله قندی یا استوانه ترافیکی قابل قیاس نخواهند بود، قیمت نصب بولارد در این موارد دارای آنالیز منحصر به فردی بوده و قطعا نیاز به بررسی پیش از اجرا خواهد داشت.

قیمت نصب بولارد در دسته آخر که شامل نصب بولارد اسکله و یا هر بولارد ثابت دیگری با عملکرد تحمل بارهای کششی روی سکوها یا پاشنه های بتنی می شوند، از سه بخش مهم طراحی و مدلسازی، تامین متریال نصب از جمله راد تمام رزوه یا انکر های مهاری و چسب کاشت میلگرد و در نهایت هزینه اجرای عملیات تشکیل شده و هر کدام از این بخش ها نیاز به بررسی دقیق خواهند داشت که بر همین اساس کارشناسان گروه تخصصی هیلتیران مفتخر خواهند بود تا با بررسی دقیق جزییات و نقشه ها، آنالیز قیمت و استعلام قیمت نصب بولارد را در اسرع وقت ارائه نمایند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن