اینترنت اشیا در مهندسی عمران

با گذر زمان مفاهیم جدید و تازه ای در حوزه های مختلف شکل گرفته که هر کدام از آنها به نوبه خود تغییرات و تاثیراتی در زندگی بشر ایجاد نموده اند، با رشد استفاده از اینترنت و ابزارهای دیجیتال، اولین بار در سال ۱۹۹۹ اینترنت اشیا توسط کوین اشتون مطرح شد که در این مفهوم هر چیزی از جمله اشیا، برای خود هویت دیجیتال داشته و به رایانه های مرکزی که به آن ها اتصال دارند، اجازه می دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند. مفهوم امروزی اینترنت اشیاء شامل اتصال هر موجودی اعم از انسان، حیوان یا اشیاء به اینترنت می شود که به نوعی قابلیت ارسال داده ها از طریق شبکه ای ارتباطی را داشته باشند، در ادامه این مقاله قصد داریم تا رویکرد اینترنت اشیا در مهندسی عمران و صنایع ساخت و زیر ساخت را بررسی نماییم، در صورتی که به این موضوع علاقه دارید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و در صورت وجود هرگونه سوال یا مفهوم فنی می توانید با استفاده از فرم تماس موجود در انتهای مقاله با کارشناسان گروه تخصصی هیلتیران در ارتباط باشید . . .

 

 

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا نقش بسیار مهمی در دنیای کارآفرینان بازی میکند. درحالی که مفهوم این فناوری در ابتدای راه خود قرار داشته و هر روز تغییرات و تحولات جدیدی در این فناوری رخ می دهد، ولیکن امروز کسب وکارهای متعددی بر پایه این فناوری راه اندازی شده وهمچنین استفاده از فناوری اینترنت اشیا برای کارآفرینان و محققین خلاق یک فرصت گرانبها به شمار می رود که می تواند به بهبود فضای کسب وکار و اشتغال زایی در کشور کمک شایانی نماید.

اینترنت اشیا در صنعت ساختمان

اینترنت اشیا یکی از تکنولوژی های جدید و پر طرفدار در مهندسی عمران است که به لطف آن، روش اجرای پروژه های مهندسی به کلی تغییر خواهد کرد، تغییر شکل دیجیتالی در ساخت و ساز مهندسان را قادر می سازد تا از قدرت داده های مبتنی بر فناوری برای کمک به تصمیم گیری دقیق تر استفاده کنند،

به طور کل، IOT یا اینترنت اشیاء در صنعت ساختمان شامل سنسورها یا حسگرها و ارتباط بین آنهاست که بخش های مختلف یک سازه را با ارتباط شبکه ای به هم متصل می‌کند. این اطلاعات که شامل حجم بزرگی از دیتا ها می‌باشند، جمع آوری و تجزیه و تحلیل می‌شوند تا در تصمیمات آینده برای یک سازه، به کار آیند.

 

 

به همین منظور اینترنت اشیا موارد فیزیکی مانند ماشین آلات، تجهیزات، ابزارها و حتی مصالح مصرفی را با اطلاعات و فرآیندهای دیجیتال پیوند می دهد، با تجهیز موارد فیزیکی به سنسورها و حسگرها، می توان داده ها را به صورت خودکار ضبط و به سامانه نرم افزاری پروژه ها هدایت کرد که سبب می شود اقدامات مهندسی با فوریت و در کمترین زمان صورت گرفته و حتی به پیش بینی وقایع آینده و همچنین مستند سازی بهتر فعالیت های گذشته نیز کمک می کنند.

 

کاربرد اینترنت اشیا در صنعت ساختمان

اینترنت اشیا نقش بزرگی در نظارت بر سلامت ساختار پروژه و همچنین جمع آوری اطلاعات از سیستم های کنترل پروژه را بازی می‌کند. از مهم ترین کاربردهای IOT در صنعت ساختمان، می‌توان به ثبت اطلاعاتی چون میزان رطوبت بتن، اختلاف دما در سطوح مختلف سازه، ارتعاشات وارده بر سطح و عمق مقاطع سازه، میزان نفوذ پذیری مقاطع مختلف سازه و تاسیسات نسبت به هجوم عوامل مخرب و حتی تغییر شکل های غیر طبیعی سازه اشاره کرد.

 

کاربردهای اینترنت اشیا

همچنین از دیگر کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت ساختمان می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • بررسی تاثیرات ناشی از تغییرات آب و هوا بر سازه
  • بررسی اثر کهولت سنجی و تاثیر گذشت زمان بر اجزای سازه
  • برآورد میزان اتلاف انرژی و تشخیص شکاف های هدر رفت
  • تشخیص رفتار متقابل سازه در برابر تحرکات بستر
  • بررسی اثرات ناشی از خستگی المان های سازه
  • و …

 

اینترنت اشیا در مهندسی عمران

اینترنت اشیا در مهندسی عمران یکی از جدید ترین و بروزترین راهکارها  بوده که با فراهم نمودن امکان داده کاوی های قابل توجه و پردازش اطلاعات، باعث توسعه چشمگیر زیر ساخت های عمرانی  و بهبود کیفیت سازه ها خواهد شد. اگر شما یک مهندس عمران و یا یک متخصص ساختمان سازی مدرن باشید حتما با مدل سازی در صنعت ساختمان آشنا هستید، در دنیای امروز به کمک نرم افزارها، هر چیزی پیش از ساختن مدل می‌شود و در صورتی که همه چیز درست باشد، سپس به طور واقعی ساخته خواهد شد.

اما تا به ‌حال به این فکر کرده‌اید که پس از ساخته شدن یک وسیله واقعی نیز می توان نیروهای وارد شده و وضعیت آن را از طریق نرم افزار کنترل کرد؟ این کاری است که اینترنت اشیا در صنعت ساختمان انجام می‌دهد. تمام اجزای پروژه می توانند به حسگر مجهز شده و در طول عمر سازه هر روز معیارهای مشخص را اندازه گیری، کنترل و مدلسازی نمایند.

 

اینترنت اشیا در مهندسی عمران

 

پتانسیل افزایش بهره وری که اینترنت اشیا می تواند در مهندسی عمران ایجاد نماید، بسیار زیاد است. چرا که با فشارهای فزاینده هزینه در مهندسی عمران، افزایش بهره وری در مقابل کاهش هزینه مزیت رقابتی قابل توجهی ایجاد می کند. اینترنت اشیا فراتر از بهره وری، همچنین می تواند به افزایش ایمنی در زمینه HSE و مدیریت خطرات و مقررات مربوط به بهداشت و ایمنی در کارگاه کمک کند.

 

هیلتی و اینترنت اشیا

شرکت هیلتی با کمک به توسعه فن آوری های مورد نیاز جهت پیاده سازی موفقیت آمیز اینترنت اشیا در صنعت ساخت و ساز، این اطمینان را به مهندسین می دهد که اینترنت اشیا را به عنوان پیشنهادی مناسب برای صنعت ساخت و ساز سازماندهی نماید، نوآوری های هیلتی همواره با درک عمیق از چالش ها و نیازهای مهندسان شکل گرفته که بر پایه تعامل روزانه با بیش از بیست هزار مشتری امکان پذیر بوده و بنابراین کاملاً طبیعی است که هیلتی بار دیگر  نوآوری در زمینه استفاده از اینترنت اشیا را فراهم نماید، البته ارائه فناوری اینترنت اشیا تنها بخشی از راه حل هیلتی است، چرا که توانایی پیاده سازی موفقیت آمیز این فناوری و همچنین مدیریت تغییر در راهبری پروژه به همان اندازه مهم است.

 

 

از آنجایی که IOT اساساً موارد فیزیکی را با اطلاعات و فرآیندهای دیجیتال پیوند می دهد، راه حل های فعلی هیلتی در اینترنت اشیا شامل ابزارهای هوشمند، حسگرهای هوشمند و نرم افزار مدیریت تجهیزات برای کمک به بهبود ایمنی و بهره وری پروژه هاست.

 

حسگر بتن هیلتی

مهندسین عمران همواره با چالش های متنوعی همچون نظارت بر چگونگی عمل آوری بتن در کارگاه با استفاده از ابزارهای سنتی درگیر بوده که امروز با کمک اینترنت اشیا و جایگذاری حسگرهای بتونی بی سیم داخل بتن و ارتباط با برنامه های تلفن همراه یک راه حل هوشمند و راحت ارائه شده که باعث می شود دما ، وضعیت عمل آوری و دیگر شرایط بتن بر بستر اینترنت کنترل شود.

هیلتی تلاش می کند تا با بکارگیری جدیدترین فن آوری ها، به طور مداوم ایمنی و بهره وری در صنایع مرتبط با ساخت و ساز را بهبود بخشد، در همین راستا حسگر بتن هیلتی از جمله راه حل هایی است که اطلاعات دقیقی در مورد بتن ریزی پروژه ها ارائه کرده و این امکان را فراهم می سازد تا عوامل پروژه در خصوص عمل آوری بتن سریعتر و بهتر تصمیم بگیرند.

 

حسگر بتن

 

هیلتیران و اینترنت اشیا

گروه تخصصی هیلتیران به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در به کارگیری از فن آوری های نوین ساختمانی همواره در تلاش بوده تا با ارائه راهکارهای مهندسی، کیفیت و سرعت اجرای پروژه ها را با رعایت استانداردهای مبتنی بر مهندسی ارزش بهبود بخشد، حال آنکه شکافهای اطلاعاتی بین مراحل طراحی و ساخت سازه ها همواره جزو چالش های اصلی در این حوزه بوده و به همین علت افزایش بهره وری در ساخت و ساز در دهه های گذشته در مقایسه با بسیاری از صنایع، رشد قابل توجهی را تجربه نکرده است.

 

 

امروزه با به کارگیری اینترنت اشیا بستر برای عبور از این چالش فراهم شده و از آنجایی که به کارگیری اینترنت اشیا در صنعت ساخت و ساز و تحول دیجیتال، نیاز به مدیریت تغییر سازمانی و تمرکز بر افزایش توانایی افراد دارد، گروه تخصصی هیلتیران آماده است تا خدمات پیاده سازی، آموزش و پشتیبانی بهره گیری از تکنولوژی اینترنت اشیا را برای مدیران پروژه، مهندسین عمران و همچنین تیم های اجرایی فعال در پروژه ها ارائه نماید.

2 دیدگاه دربارهٔ «اینترنت اشیا در مهندسی عمران»

  1. سلام
    ضمن تشکر از مقاله مفیدتون، می خواستم بپرسم در حال حاضر اینترنت اشیا در موارد مقاوم سازی و بهسازی سازه همچون کاشت میلگرد ، ژاکت های فولادی و یا مقاوم سازی با استفاده از الیاف FRP هم کاربرد داره یا خیر؟

    1. واحد مهندسی

      درود بر شما
      بله، قطعا یکی از کاربردهای اینترنت اشیا در بهبود رفتار سازه و مقاوم سازی اعضا و اتصالات سازه ای خواهد بود.
      برای مثال حسگر بتن هیلتی می تونه ما رو از آرایش میلگردهای مدفون در بتن مطلع کنه که این امر در اجرای کاشت میلگرد و یا مقاوم سازی با استفاده از الیاف FRP بسیار موثر خواهد بود.
      پیروز باشید . . .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن