چسب بتن

بتن همانند سایر مصالح دیگر دارای شاخصه­ هایی است که نقاط قوت و ضعف آن محسوب می­شوند بطور مثال دارای مقاومت فشاری و کششی مشخصی است که بخشی از آن با توجه به نسبت­ اختلاط مواد اولیه آن تعیین می­شود و بخش دیگری که حائز اهمیت می­باشد؛ تقویت نقاط قوت و رفع ضعف های آن بوسیله فولاد (میلگرد) می­باشد. مورد بعدی که تاثیر بسیاری در کاربرد بتن در شرایط خاص را فراهم میکند استفاده از افزودنی ها و مواد شیمیایی است که از ترکیب مقدار مشخصی تشکیل شده که پیشتر در آزمایشگاههای مربوطه تعیین گردیده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بطور مثال ممکن است در پروژه ای نیاز به اتصال بین بتن جدید و بتن موجود باشد و یا در ادامه بتن ریزی قبلی بخواهیم مجددا عملیات بتن‌ریزی را انجام دهیم، در این صورت سطح بتن قدیمی را مضرس می­کنند تا چسبندگی بهتری با بتن جدید بوجود بیاورند با این حال ممکن است مابین آنها درزهایی بوجود بیاید (درز سرد) که مانع اتصال مناسب بتن جدید و قدیمی شود.

چسب بتن

در برخی موارد نیز نیاز به آب بند نمودن مخازن می باشد که نمیتوان از هر ترکیبی برای این کار استفاده نمود زیرا ممکن است بسته به مایعات موجود در مخزن واکنش هایی صورت پذیرد. در این موارد چسب بتن می‎‌ تواند مورد استفاده قرار گیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید با کارشناسان فنی هیلتیران در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید … چسب هیلتی چیست؟

چسب بتن چیست؟

چسب بتن یکی دیگر از انواع افزودنی­هایی است که به منظور بهبود هرچه بیشتر خواص بتن در موارد خاص مورد استفاده قرار می­گیرد.

در کارهای ساختمانی بویژه در ساخت بتن و ملات­های متشکل از سیمان و آهک که نیاز به تقویت کشش و ممانعت از ایجاد ترک دارند از چسب بتن استفاده بسیاری می­شود. لازم به ذکر است که بسیاری از این چسب­ها نیازی به ترکیب با آب ندارند و خود باعث یکپارچگی و همگنی ویژه میان سنگدانه­ های مصرفی و چسبندگی هرچه بهتر بین مواد تشکیل دهنده شده و در نهایت افزایش مقاومت مکانیکی حاصل می شود. بطور کلی چسب­ها در دو گروه پولی پوکساید (اپوکسی) و پلیمر محلول در آب (لاتکس)موجود می باشندکه جهت اصلاح و یا ترمیم بتن آسیب دیده ( بتن فرسوده- ترک دار)، آب بند نمودن به نحوی که نفوذ پذیری را کاهش دهد(خاصیت ضد آّب) مورد استفاده قرار می گیرند. در نهایت بالا بردن عمر مفید ساختمان از برجسته ترین ویژگی های چسب بتن می­باشد.

انواع چسب بتن

چسب بتن از تنوع بالایی برخوردار است . اما عمدتا دارای ویژگی های مشابهی می باشندکه با توجه به نیاز پروژه و شرایط غالب مورد استفاده قرار میگیرند. چسب بتن جرم مخصوص یک گرم بر سانتی متر مکعب دارد و بصورت پودری و مایع موجود می­باشد .

چسب بتن مایع

چسب بتن مایع غالبا شیری رنگ بوده و بصورت گالنی در حجم های مختلف به فروش می رسد. ویژگی خاص این چسب به گونه ای است که میتوان آنرا بدون مخلوط نمودن با آب استفاده نمود چرا که هموژن بوده و استفاده از آن بصورت واحد و یا با ترکیب نسبت مشخصی از آن انجام می پذیرد.

چسب بتن پودری

چسب بتن پودری، بصورت پودر در پاکتهای پلاستیکی به بازار عرضه می گردد. بر روی بسته بندی اطلاعات اولیه شامل نسبت اختلاط مصالح و مشخصات کامل در خصوص ترکیب و نحوه استفاده در کنار سایر مصالح ذکر گردیده و مواردی که شامل استفاده در محل های خاص و پروژه های ویژه می باشد به صورت کاتالوگ فنی حین فروش به خریدار ارائه می گردد. کاربرد گسترده آن در اصلاح (برطرف نمودن و پر کردن ترک­های موجود در بتن سخت شده و آسیب دیده) و همچنین برای افزودن المان جدید همچون ژاکت فلزی به سازه موجود بتنی می باشد.

چسب بتن به لحاظ ترکیبات شیمیایی به دو گروه اپوکسی و لاتکس تقسیم بندی می­شود که بسته به نیاز پروژه و شرایط محیطی غالب مورد استفاده قرار می گیرد.

چسب بتن اپوکسی

به لحاظ ترکیبات شیمیایی محصولی دو جزیی بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده میباشد. به دلیل اینکه بر پایه ترکیبات سیمانی است به لحاظ سازه ای موجب افزایش قدرت چسبندگی و بهبود مقاومت مکانیکی و دوام بتن می­گردد. عمدتا این چسب در دو حالت آب بند و معمولی مورد استفاده قرار می­گیرد.

ویژگی بارز چسب اپوکسی قابلیت آب بند کردن بتن و ایجاد یکپارچگی قابل توجه در سطوح زیرین است چرا که با استفاده از چسب فوق مقاومت کششی و مکانیکی سازه بالا رفته و نهایتا به مقاومت مورد نظر دست پیدا می کنیم. نسبت وزنی مصالح مورد استفاده در ترکیبات چسب بایستی ۵ تا ۲۰ درصد وزن سیمان مصرفی باشد و در درجه حرارتی بین ۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد تهیه شود.

 

کاربری چسب بتن اپوکسی

از چسب بتن اپوکسی به طور عمده برای اتصال الیاف FRP به بتن جهت مقاوم سازی سازه های بتنی، ایجاد اتصال کافی فی مابین قطعات فولادی و بتنی, رفع ترک ها و آسیب های وارده بر بتن و ترمیم فرسودگی، استفاده در سازه های آبی به دلیل کاهش نفوذ پذیری به صورت تزریق به ناحیه مورد نظر در عمق های مختلف میتوان بهره جست.

نحوه اجرای چسب بتن اپوکسی

پیش از استفاده، سطوح مورد نظر را پاکسازی کرده و تمام پوسته،  شیرآبه، گرد و غبار و هرگونه آلودگی سطحی را برطرف می­نماییم تا در چسبندگی سطح مورد نظر خللی ایجاد نشود. بوسیله مضرس کاری و شن پاشی خراشیده می شوند تا سطحی ناصافی برای درگیری هرچه بهتر بتن موجود و سطح جدید بوجود بیاید.

 چسب بتن لاتکس یا پلیمری:

چسب بتن لاتکس یکی از انواع افزودنی های بتن می باشد که بر پایه لاتکس بوده و از نظر فیزیکی مایع غلیظی است که از پلیمرهای اصلاح شده ساخته میشود. استفاده از آن در کنار سیمان پرتلند و ماسه باعث ایجاد ملاتی پر مقاومت می­شود. به طور کلی در فضاهایی که نیاز به آب­بندی و جلوگیری از سایش می باشد و یا سازه هایی که در خطر مواجهه با عوامل شیمیایی هستند از چسب بتن در کنار دوغاب­ها و چسب­های پایه­ی سیمانی استفاده می شود. از لاتکس به عنوان لینک در بازسازی سازه های بتنی استفاده می­شود.

مزایای چسب بتن لاتکس

چسب بتن لاتکس به لحاظ ساختاری در برابر عوامل شیمیایی، نیروی فشاری، کششی، خمشی و سایشی مقاوم بوده و نتیجه حاصل از آزمایش چکش اشمیت نشان دهنده مقاومت محصول در برابر تغییرات دمایی نیز می باشد. از این چسب به منظور جلوگیری از طبله کردن ملات و کاهش نفوذپذیری و آب بندی بتن نیز میتوان بهره جست. به نسبت کارایی بالا نسبت به روش ها و محصولات دیگر مقرون به صرفه بوده و بصورت چشمگیری چسبندگی بتن یا ملات جدید را افزایش می دهد.

چسب اپوکسی

کاربرد چسب بتن

از جمله مهم ترین کاربردهای چسب بتن میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

  • افزایش کارایی بتن
  • به حداقل رساندن نفوذ پذیری بتن
  • بالا بردن مقاومت بتن تا ۴۰ مگاپاسگال
  • افزایش مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
  • کاربرد گسترده در بتن های اکسپوز
  • اتصال سازه جدید به سازه بتنی

نحوه استفاده بسته به درصد اختلاط این چسب نسبت به وزن سیمان مصرفی است. نکته حائز اهمیت دیگر این است که چسب بتن لاتکس را می­توان مستقیم در بتن ریخت بدینوسیله کارایی و روانی بتن نیز افزایش می­یابد. پس از استفاده بایستی طی مدت زمان معینی(حداقل ۴ روز) همچون بتن مرطوب نگهداری شود . کاربرد ویژه این چسب در مخازن جهت آب­بندی و کاهش نفوذپذیری است. نحوه اجرای آن نیز مشابه روش چسب بتن اپوکسی است بطوری که بر روی سطوح بایستی پاکسازی لازم پیش از نصب انجام گیرد و با آب آشامیدنی بطور کامل اشباع گردد.

وسیله کار چسب بتن لاتکس؛ ماله دندانه­دار است. چسب را حداکثر به میزان ۱ متر مربع روی سطح پخش میکنیم و کاشی ای که سطح آن کاملا خشک بوده را نصب می نماییم.

مدت زمان لازم جهت گیرش چسب بتن لاتکس یک روز کامل می­باشد. پس از طی این دوره بند کشی کاشی انجام می گیرد. نکته مهمی که وجود دارد این است که در محیط های مرطوب حتما از چسبیدن کاشی به دیوار اطمینان حاصل نمایید.

شرایط نگهداری چسب بتن لاتکس تابع ضوابط عمومی نگهداری مواد شیمیایی می­باشد. از جمله این موارد جلوگیری از تابش مستقیم آقتاب، یخبندان و همچنین بدور از مواد اشتعال زا نگهداری شود.

این چسب بطور گسترده در مواردی چون اتصال بتن قدیمی به بتن جدید و نیز اتصال بتن به مقاطع فلزی(سازه­ی فلزی) نیز کاربرد دارد. همچنین چسب بتن عملکرد ویژه ای در پوشش دادن و ترمیم کانال­های آب و ترمیم مخازن بتنی مایعات و بهسازی و اصلاح ستون ها و پل ها داراست.

مزایای چسب بتن در موارد ساختاری شامل افزایش مقاومت بتن در برابر خمش، کشش و ضربه، افزایش چسبندگی ملات و چسبندگی به انواع متریال اشاره کرد. به لحاظ کیفی موجب بهبود خصوصیات مکانیکی مانند مقاومت کششی و کاهش انقباض و نیز افزایش انعطاف پذیری و کاهش نفوذپذیری می شود. از دیگر مزایای قابل اشاره بهبود خواص شیمیایی مثل ثبات کیفیت در محیط قلیایی حائز اهمیت می­باشد. جلوگیری از ترک خوردن، بادکردن و طبله کردن و امکان اجرای لایه نازک از دیگر حسن های استفاده از چسب بتن می­باشد.

 

نحوه استفاده از چسب بتن و مقدار آن

چگونگی استفاده از این ماده بر حسب میزان نفوذ در سطح مقابل و مقدار آب مصرفی متفاوت می­باشد. چنانچه بخواهیم دو لایه بتن را به هم بچسبانیم بایستی نسبت مشخص و برابری از هر دو را با هم مخلوط نماییم. توجه شود سطحی که قرار است به آن چسب بزنیم بایستی با آب آشامیدنی اشباع شده باشد. به خاطر داشته باشید از چسب به تنهایی استفاده نشود. در مواردی که چسب فوق نقش ترمیم کننده را به عهده دارد نسبت آن باید ۱۰ درصد نسبت وزن آن به مابقی مصالح(سیمان، آب ، سنگدانه) باشد. لازم به ذکر است دانه بندی بتن(سنگدانه) ارتباط مستقیمی با میزان چسب مصرفی دارد هرچه دانه بندی بزرگتر باشد به همان نسبت میزان چسب مصرفی کاهش می­یابد.

قیمت روز چسب بتن

با توجه به گسترش روز افزون استفاده از چسب بتن در صنعت ساختمانی جهت ارائه بهترین کیفیت و بالاترین کاربری، شرکتهای بسیاری بر سر این موضوع با یکدیگر رقابت دارند در این بین شرکت هیلتیران به صورت کاملا تخصصی در عرصه ارائه خدمات و محصولات مقاوم سازی پیشتاز است. برای اطلاع از قیمت و نحوه فروش چسب بتن و انکرهای شیمیایی هیلتی می توانید با کارشناسان گروه تخصصی هیلتیران در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن